Grotbiken valkenburg

De Valkenburgse grotten

Valkenburg is een gezellig dorpje in Zuid-Limburg. Jaarlijks komen duizenden bezoekers om onder andere de Valkenburgse mergelgrotten te bezoeken. Deze vinden hun oorsprong in de Romeinse tijd toen mergel als bouwmateriaal werd ontgonnen. Deze grotten kunt u onder begeleiding van een gids te voet of met een trein bezichtigen. De doolhof van hangen toont slechts een deel aan de wandelaar. Daarom is grotbiken valkenburg een spannende tocht vol ontdekkingen!

Route

Via een aangelegde mountenbikeroute legt u een parcours af van 8 tot 10 kilometer. Het gangenstelsel is immers een doolhof van 70 kilometer. Een ervaren gids begeleidt de route en zal u animeren met verhalen en mooie plekjes. grotbiken valkenburg is uniek voor Europa.

Praktisch

Wie inschrijft bij grotbiken valkenburg zal veilig uitgerust worden met helm en verlichting. Het is geen gevaarlijke tocht. Ook kinderen (Minimaal 1,40 meter) en ouderen kunnen deelnemen. De gids past zich aan aan de wensen van de groep. Een arragement grotbiken valkenburg duurt anderhalf uur en wordt ingericht voor groepen vanaf tien personen. U dient vooraf te reserveren als groep. Als individuele deelnemer aan het grotbiken valkenburg zijn speciale uren voorzien. Info vindt u op www.aspadventure.nl .